CONSELL JURÍDIC CONSULTIU DE LA COMUNITAT VALENCIANA;GENERALITAT VALENCIANA;
CONSELL JURÍDIC CONSULTIU DE LA COMUNITAT VALENCIANA
GENERALITAT VALENCIANA;CONSELL JURÍDIC CONSULTIU DE LA COMUNITAT VALENCIANA;
CONSELL JURÍDIC CONSULTIU
DE LA
COMUNITAT VALENCIANA

INSTITUCIÓ

Tota la informació, funcions, estructura organitzativa i contingut dels dictàmens

INSTITUCIÓ

Sede del CJCCV

El Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana té la seu al Palau de Santa Bàrbara, ubicat en la plaça de Sant Nicolau, número 2 de València.

El Palau de Santa Bàrbara se situa en un entorn molt significatiu de la ciutat de València, a escassos metres del carrer dels Cavallers, que va ser un important enclavament de residències nobiliàries des de molt antic.

L'edificació ocupa una illa de cases íntegra delimitada per la plaça de Sant Nicolau i els carrers dels Cadirers, de Marsella i d'En Roca. El seu origen se situa en el segle XV, d'on prové l'estructura gòtica bàsica, en la qual encara es pot veure la tipologia tradicional de les cases nobiliàries del gòtic civil valencià: escala en el pati sobre arcs o galeries en la façana amb arcs, per exemple.

No obstant això, amb posterioritat el palau va ser objecte de múltiples intervencions que en van alterar de manera significativa la morfologia inicial. Entre aquestes actuacions arquitectòniques es troben documentades, en major o menor mesura, les realitzades en 1747, 1859, 1872, 1877 i 1881. En el segle XX i després que la Generalitat l'adquirira per a situar-hi el Centre de l'Esport, va ser objecte d'una profunda intervenció dirigida per Vicente González Móstoles i Alejandro Pons Romaní.

El nom del palau és degut als barons de Santa Bàrbara, que hi van tindre la seua residència fins que la Generalitat l'adquirira el 1988. Originàriament l'edifici va ser conegut com a Casa dels Julià, perquè la seua construcció va ser obra de Baltasar Chuliá i Muñoz. Amb els anys i per herència, el palau va passar als titulars de la Baronia de Santa Bàrbara.

L'edifici consta de planta baixa, semisoterrani, entresòl i dues plantes. Però sens dubte, els elements arquitectònics més rellevants són els seus dos patis interiors, l'escala en angle d'accés a la planta noble (característica de les cases nobles valencianes) i dos salons profusament decorats amb pintures murals del segle XIX. Així mateix, una d'aquestes dependències conserva el sòl amb taulellets decorats, de la segona mitat del segle XIX. En diverses estades es conserva el teginat de fusta.

Distribució de les dependències del Consell Jurídic Consultiu:

En la planta baixa de l'edifici se situen la Secretaria General i els serveis administratius del Consell Jurídic Consultiu, així com el Registre. En l'entresòl hi ha la Biblioteca.

En la primera planta, a més del Saló de Plens i Saló d'Actes, estan els despatxos de diversos consellers i conselleres i la Presidència del Consell Jurídic Consultiu.

En la segona planta estan situats diversos despatxos de consellers i conselleres i la totalitat dels lletrats i lletrades de la institució.

El Palau de Santa Bàrbara forma part de la xarxa de Palaus Transparents de la Generalitat

Galeria d'imatges
CONSELL JURÍDIC CONSULTIU DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Plaça de Sant Nicolau, 2 - 46001 València      consultiu_net@gva.es      963131200      963869679      @CJCCV

Palau de Santa BàrbaraPalaus Transparents

Mapa Web    Política de privacitat    Accessibilitat    Notes tècniques